Kad novinar preti

Pomoćnik urednika portala Telegraf.rs Aleksandar Jovanović pretio je Nikoli Jovanoviću, koji vodi blog Urednik na kojem arhivira novinarske ‘bisere’. Na ovom sajtu se često nađu i printskrinovi sa Telegrafa, što je Aleksandru Jovanoviću izgleda zasmetalo pa je reagovao onako kako sebi, kao novinar i javna ličnost, ne bi smeo da dozvoli.

Novinari u Srbiji već imaju prilično lošu reputaciju i često status dežurnih krivaca, a ovakvi potezi svakako ne doprinose poboljšanju stanja.

Retki koji su pokušali da opravdaju Jovanovićev postupak navode da je bio pijan i da su preteći tvitovi rezultat stanja u kojem se trenutno nalazio, ali pretnje su pretnje. Zakon ne poznaje razliku između ‘pijanih’ i ‘treznih’ pretnji. Da li to, uostalom, znači da neko može da ubije čoveka dok je pijan i da za to bude manje kriv jer je, pobogu, ‘samo malo popio’?
Svi znamo priču ‘šta zna dete šta je 200 kila’, ali ‘dete’ u ovom slučaju mora u svakom momentu biti svesno svojih postupaka i posledica koje oni mogu da proizvedu. Pritom Aleksandar Jovanović ima i slične gafove koje smo imali prilike da vidimo u ‘Farmi’, kada je fizički napao voditelja Zorana Radojkovića Pileta, što takođe treba imati u vidu.

Sve u svemu, jedan užasan postupak i nešto što u javnom prostoru ne bi trebalo da se dešava.

Nema komentara

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *