Lady Lee, “zvezda” koje nema ni na Googleu

Domaći mediji su objavili vest o izvesnoj Lidiji Popović (umetničko Lady Lee), nazvavši je srpskom Dženifer Lopez koja uveliko „osvaja svetske top liste“.

Do sada smo uglavnom imali prilike da vidimo razna spinovanja na političkim ili ekonomskim temama, ali se ne sećam da sam u skorije vreme video ovakvu beskrupuloznu podmetačinu kada je u pitanju neka estradno-muzička vest.

Zvezda, kažete? Gde to? Dajte linkove do tih top lista koje Lady Lee „osvaja“. Jer, iskreno, krajnje je čudno nazivati zvezdom nekoga čiji je navodni „hit“ (na YT okačen još početkom aprila) pre pomenutih tekstova u nekoliko domaćih medija sakupio za mesec i po dana svega 2.500 pregleda. Sada ih ima nešto više od 10.000, upravo zahvaljujući pomenutim medijskim objavama.

Takođe, vrlo je čudno nekoga nazivati zvezdom, a da tog nekog nema čak ni u rezultatima pretrage na Googleu (na prvih 7-8 stranica, ostatak niko ni ne gleda). Na srpskom Googleu Lady Lee se pojavljuje samo u novinskim napisima objavljenim u poslednja dva dana, a na engleskom je nema nigde, osim profila na Soundcloudu.

Dalje, ako ukucate fraze Lady Lee top list” ili “Lidija Popovic top list”, dobićete jedno veliko NIŠTA u rezultatima. 

Da budem jasan, nemam ništa protiv devojke, iako se ono što sam čuo, bar u mom koordinatnom sistemu, svrstava u kategoriju „pevačica“. Samo mi ne mogu mediji, u tekstovima objavljenim sa ko zna kojim motivima, govoriti da je neko ko ima katastrofalan engleski akcenat, krš muziku u rangu rumunskog popa i izuzetno loše stihove, govoriti da je u pitanju „zvezda“ koja „osvaja svetske top liste“, odnosno “srpska Dženifer Lopez”.

Ovaj primer i nije toliko bitan, koliko je bitna poruka: ako mediji ovakve stvari rade sa estradnim temama, možete li da zamislite šta rade na temama koje su zaista bitne?

FOTO: Gentleman’s Choice

Komentari
  1. krdr
  2. silverg
  3. Steve
  4. Steve
    • Nenad Milosavljević
  5. Djordje
  6. Marko

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *