Mlađin stan od 350.000 evra

Mlađan Dinkić, trenutni ministar ekonomije i regionalnog razvoja i večni kontrolor finansijskog sektora Srbije, najzad je, posle toliko zalaganja za našu majku Srbijicu, stigao da se malo posveti i sebi.


Mlađa je, naime, kupio sebi stan. Stančić, takoreći. Trosoban. Za 353.500 evra. Pre toga je prodao svoj prethodni stan za 144.000 evra. Zatim je sa suprugom digao kredit od još 150.000 evra i tome pridružio 42.000 evra iz ušteđevine i osam izvršnih sudskih presuda. To su valjda one pare koje je na svakih mesec dana uzimao od „Kurira“ na ime klevete i nanošenja duševnog bola. 

E, vidite, meni duševni bol nanosi činjenica da je taj isti Dinkić onomad pričao kako ima devet šoljica za kafu, da l’ nije imao para da kupi više ili mu je prethodni stan bio toliko mali pa nije imao gde da ih drži, svejedno, a sada kupuje stan od preko 350 hiljada evra. Pa, evo, jebote, daću ti ja moje šoljice za kafu, imam ih svih oblika i boja, nijednu ne možeš da upariš sa nekom drugom, al’ su sve lepe i divne, majke mi, a ti mi, dragi moj ministre, daj taj tvoj trosoban stan „na ekskluzivnoj lokaciji na Novom Beogradu“.


I još čovek sad priča kako je javno obelodanio podatke o kupovini i ceni kako bi ispoštovao Zakon o obavezi evidencije i objavljivanja imovinskih karti funkcionera, koji je sam inicirao pre nekoliko godina. I sad svi mi treba da kleknemo i poklonimo mu se zato što je tako pošten. Pa čekaj, bre, malo, jebote. Baš mene briga koliko ti para daješ za stan, mene zanima odakle ti te pare?

Da ne idemo dalje, objasni mi, molim te, kako si uspeo u Srbiji da uštediš 42.000 evra. Eeeeej, ljudi ovde ne mogu da uštede 42.000 dinara, bre! A da ne pominjem to što je morao da plati porez prilikom prodaje starog stana kao i prilikom kupovine novog (jer mu ovo nije prvi stan). Ministar taj porez ili nije platio ili je prećutao kako je nabavio taj deo novca. Uostalom, to je tek nekoliko desetina hiljada evra, ko će se baviti takvim sitnicama.

Ne vređa me to što se neko razbacuje, ok je to, uvek će biti onih koji imaju više i onih koji imaju manje, onih koji se snalaze i onih koji to ne čine zbog slabog želuca i jake savesti, ali me svakako vređa kada neko izigrava poštenjačinu i to još natura na nos celokupnoj javnosti.

Kameleon srpske politike preživeo je sve dosadašnje vlade, ne sumnjam da će i ovu i da će uhlebljenje naći u svakoj sledećoj, pa taman kupio još pet stanova i svaki put nam se rugao u lice zbog toga. I to je strašno. Ja ne znam koja je to baza glasača te stranke, ali je očigledno vrlo jaka. Zato se nekima može da kupuju besne stanove, preuzimaju tapiju na proces regionalizacije Srbije, sipaju poptpuno ekonomski neodržive i neisplative subvencije gde god stignu i snimaju hard rock albume sa Đorđem Davidom, a da im zbog svega toga ne zafali ni dlaka s glave ni šraf sa fotelje. Eto. Dobrodošli u Srbiju.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *