Predsednička lepa reč, uvreda za intelekt

„Srbija neće biti plen kriminalaca i nasilnika“…reče Tadić na obeležavanju Dana Bezbednosno informativne agencije (aka BIA; to su oni koji su 95 odsto pogodili šta će da bude 10. oktobra, al’ ove druge izgleda baš bilo briga za njihove prognoze pa su nam razvalili pola grada).


Hm, ponovih u sebi tu rečenicu. „Srbija neće biti plen kriminalaca i nasilnika“…šta to, jebote, znači? Šta to, jebote, znači, alooooooo?! Jesi li to vežbao pred ogledalom ili šta? Pa Srbija već jeste plen kriminalaca i to već jako dugo. Najpre je bila plen Slobine kriminalne političke elite koja se lepo insititucionalizovala (ili je se država kriminalizovala, kako vam draže), a kada smo svrgli Slobu, onda su tokom deset godina, od 5. oktobra do danas Srbiju uzurpirala kojekakva pevačka društva, klovnovi, popovi, Šarići i parapolitičke desničarske jajare koje su, izgleda, sve, samo ne za podcenjivanje. Pomenutu BIA-u neću ni da pominjem. I onda mi on kaže, ej, kaže mi kako Srbiju NEĆE preuzeti kriminalci i nasilnici. To mu dođe nešto poput seoske snajke koja kaže da neće da se uda, a onda dođe robusni ćale, zalepi joj dve šljage i kaže: „Kćeri, ti si udata odavno, samo još nisi obaveštena“. I šta sad? Snajki je ostalo samo da pohita svom dragom i digne noge. K’o da nju neko nešto pita.

A predsednik meni, je l’ te, i ostalim građanima ove zemlje priča kako Srbija neće biti uzurpirana od strane kriminalaca i nasilnika, kao da mi nismo živeli u Srbiji proteklih deset godina nego smo pasli travu, jeli bobice i pušili otrovnu paučinu sa Aboridžinima na Borneu.

Ova poslednja predsednikova provala, u stvari, sama po sebi nije suština već povod da se obratim bratu Googleu i uz njegovu pomoć sastavim jedan mali spisak predsednikovih bisera prosutih samo tokom ove godine.

PREMOSTIMO RAZLIKE: “Na jednom sastanku, rekao sam im (tajkunima) da sagrade jedan most pa neka se zove „Most srpskih tajkuna“, 8. jun 2010.

PRAVILA, PRAVILA, NEKA GLUPA PRAVILA: „Građani mi kažu: „Predsedniče, hajde budi malo diktator“, a ja im odgovaram da ne mogu jer nisu takva pravila igre”, 8. jun 2010.

AJDE?!: “Najskuplji su oni mostovi, putevi i brane koji nisu izgrađeni”, 6.avgust 2010.

MOŽDA ZATO ŠTO VEĆ IMAJU?: “Nigde u Evropi se danas ne gradi toliko mostova kao u Srbiji”, 6. avgust 2010.

PREDSEDNIČE, MI TI VERUJEMO: “Znam da je građanima izuzetno teško, uživljavamo se u sve teškoće koje danas pogađaju naše građane i delimo probleme s kojima se oni suočavaju”, 23. april 2010.

MI IMAMO KADROVI. MI IMAMO PLANOVI. MI IMAMO SVE. AL’ NEMAMO KAPITAL: “Imamo potpuno jasan plan kako Srbiju treba razvijati, kako obezbediti stabilan i ravnomeran razvoj. Mi želimo da promenimo strukturu naše ekonomije i pretvorimo je u izvoznu. U poslednjim godinama svetske ekonomske krize krenuće nova utakmica, nova borba, možda najveća na planeti, za pridobijanje novih investitora. Moramo krenuti prema investitorima”, 23. april 2010.

ONDA IMAMO DOVOLJNO INVESTITORA, ZAR NE?: “Ono što građani sada trpe, u stvari je investicija u budućnost”

Eto, to je to, za sad. Tražio bih ja još, al’ Google nešto zabada i sumnjivo se ponaša. Sam uključuje opciju za sigurnu pretragu. Čak mu je i logo malo pocrveneo. Verovatno i on zna šta je stid.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *