Vole i oni nas

Kako je to bilo nekad. Sada i sami znate kako je…

 

Boris Tadić

Tadić je prs’o k’o lajsna, što je jasno čak i mojoj babi koja je nedavno konstatovala da se „ova’ Tadić ofucao k’o seoska mačka i da treba da j’e nešto inače će d’umre“ Dobro, risBo dićTa je prs’o i iz nekih drugih razloga, mnogo važnijih nego što su ovi gatronomski. Sunovrat je počeo još davno, kada je Tadić prvi put skinuo gaće pred gospodom iz DSS, okrenuo im leđa i prislonio ruke na zid. Sada mu više nije ni bitno šta se dešava, bitno je da mu je lepo, a trenutno mu o rektalnom traktu i političkoj poziciji radi veseli Mlađa, isti onaj kojeg toliko puta politički analitičari otpisaše. Uporedo sa sunovratom svake principijelnosti, moguće je pratiti rast Tadićevog narcizma i egocentričnosti; pogledajte ga samo koliko je bitan dok daje izjave ili intervjue medijima, istim onim koje će uskoro kažnjavati drakonskim kaznama ako se, recimo, negativno izjasne o njegovoj frizuri, bejbifejsu ili sve sumanutijoj politici.

Mlađan Dinkić

U pauzama kada se ne sudi sa onim sramotama iz „Kurira“ i kada ne svira po splavovima i prestoničkim kafanama, Dinkić se bavi politikom. Ako je David Bowie kameleon rocka, Dinkić je David Bowie srpske politike. Čovek koji je toliko lagao da je već time obezbedio mesto uz samo repato đavolovo dupe, ovih dana se bavi pisanjem restriktivnog zakona o informisanju kakvim bi i pokojni Sloba bio oduševljen, najpre zato što mu tako nešto nikada ne bi palo na pamet, a zatim i zbog toga što, sve i da se setio tako nečeg, ne bi bio dovoljno hrabar i drzak da pokuša da to sprovede u delo. Tako smo došli u situaciju da medije od samozvanih demokrata i njihovih zakona brane Tomislav Nikolić, Vojislav Koštunica i Palma sa njegovom žirafom. E, da. Jeste li upisali beasplatne akcije?

Milutin Mrkonjić

Interesantno je kako je mesto ministra infrastrukture maltene rezervisano za sirovine, bukadžije i srbende za koje bi čovek, slušajući ih, mogao da pomisli da smo efikasniji od nacista prilikom istrebljivanja Jevreja i da ćemo nadjebati Kinu, Japan, Ameriku i Rusiju zajedno, te da će se Koridor 10 sa Meseca videti još jasnije nego Kineski zid. Istina je za nijansu drugačija i svodi se na princip „Ameri u svemir, Rusi u svemir, Kinezi u svemir, ja-red masti, red aleve paprike“. Gospodin Mrkonjić je, da podsetim, još jedan proizvod obrnute lustracije (čitaj: rehabilitacije) od strane Borisa Tadića, tj. jedan od onih pred kojima je DS onako kolektivno svukao gaće i velikodušno im se podao. Milutin je specifičan jer je oličenje Srbije u kojoj je 70% stanovnika funkcionalno nepismeno i ne zna šta znači kada im dragi ministar kaže “projekat od nacionalnog značaja“. Zbog toga je ministar često prinuđen da se napije k’o Finac i dernja se kao magarac o završecima pre roka, milionima evra koji samo što nisu (iako nisu ni na vidiku) i žestokoj trci sa Bugarima koji nas opet zajebavaju jer neće da zaustave svoj razvoj da bismo mi napredovali.

Tomislav Nikolić

Nije se preselio iz bulevara Zorana Đinđića kako je obećao, ali se zato odselio iz Radikalne stranke, ponevši pritom deo inventara (čitaj:mandati) i povevši nešto sitne dece, pretežno one koja nisu bila bolešljiva ili mentalno nestabilna. Šta je dalje bilo, svi znamo. Voodoo skvod SRS-a, u sastavu Vjerica Radeta/Nataša Jovanović, osuo je svoju smrtonosnu paljbu po nevernicima, a prema nekim neproverenim informacijama, pola SNS-a se već danima češe po celom telu i strašno im zaudaraju noge, što je, prema tumačenju eminentih voodoo stručnjaka iz donjeg sliva Misisipija, jedan od prvih simptoma da kletve deluju, te da će izdajnici vrlo brzo pandrknuti u najstrašnijim mukama. Tomu, međutim, entuzijazam ne napušta: namerava da uvede Srbiju u Evropu (sa Kosovom, dapače), a pohod želi da započne iz Zemuna i sa Voždovca. Jedino još nije tačno utvrđeno da li i dalje koristi psihodelične pečurke i pejotl koje je uživao dok je bio u SRS-u ili je prešao na bunike pošto su, o, jebote, halucinacije koje doživljava zaista zaista jake.

Vojislav Šešelj

Nosilac crnog pojasa u baratanju zarđalim escajgom 7. Dan, bastion u borbi protiv nepravednog Haškog tribunala i lider posrnule Radikalne stranke ovih dana verovatno intenzivno razmišlja o dve stvari: o vrsti ključalog ulja u kojem će krčkati Nikolića i Vučića kad se vrati i o tome kako je Vjerica Radeta zapravo prava žena za njega, prvenstveno zbog njene elokvencije i britkog jezika kojim se obračunava sa političkim neistomišljenicima i ostalim nekrstima u Parlamentu. Kada bude raspičkao Tribunal, vratiće se u velikom stilu, preuzeti vlast u Srbiji, regionu, svetu i univerzumu i obračunati se sa svima onima koji imaju primedbe na nebeski prefiks srBskog naroda. Problem je samo što ga svaki put probude baš kad ne treba.

Vojislav Koštunica

Vojislav Koštunica je, zahvaljujući gotovo komičnom nedostatku osećaja za realnost, sam sebe izbacio sa političke mape Srbije. Njegove mačke i dan danas zbog toga neće da mu sede u krilu i umilno predu, a žena mu Zorica ne želi da sprema old-school šumadijski kačamak i kiselo mleko. Da nije Velje Ilića da katkad donese ovčijeg kiselog mleka od istih onih ovaca koje su onomad napastvovali neki „novinarčići“, Voja bi krepao od gladi. Voja mora da se vrati, tako bar on misli. Ne zbog kiselog mleka, ne zbog žene, ne zbog mačaka, ne zbog Velje već, pogađate, zbog-Kosova. Mitski pojam, mitsko tlo natopljeno srpskom krvlju, izdato od izdajnika i samim tim još vrednije-Kosovo je toliko vredno da bi Voja prolio i poslednju kap krvi za njega, ali isključivo tuđe. Planet Earth Calls Voja The Heavenly, Anybody Hear?

Ilić Mr. Velimir

Brutalnost sa kojom se gospodin Velimir obračunava sa svima koji mu nisu po volji prevazilazi brutalnost sa kojom su novinari silovali njegove ovce. Svi vi koji mislite da on, međutim, nema opravdanje za to, grdno se varate-od zlog novinara koji ga je, zamislite, besprizorno provocirao pitanjima pa popio cipelu, preko onog strašnog policajca koji je maltretirao celu Veljinu kolonu prepunu bandoglavih, ali nadasve finih i smernih telohranitelja, pa do pomenutih silovatelja ovaca-svi su oni zaslužili ono što ih je kasnije snašlo. Pravednički bes Velimirov udario je tačno tamo gde treba, po izdajnicima, plaćenicima i ološu koji Srbiji samo misli da naudi i ništa više. Zato sam se jednom prilikom i ja izmakao na bezbednu udaljenost od (tada ministra) Ilića pre nego što sam mu postavio pitanje čiji je nužni deo bilo Đelićevo prezime; bolje da budem izdajnik na pet metara distance nego izdajnik u domašaju Veljine cipele.

Čedomir Jovanović

Bio je cool lik, a onda je pao na glavu i udario o isti kamen o koji i Vojislav Koštunica, samo što je lupio o drugo ćoše. Prepoznatljiv nedostatak osećaja za realno i trabunjanje fraza koje su potpuno iste kao i pre deset godina, sve to ne govori da se od tada ništa nije promenilo, već da je Čeda sve vreme držao glavu u dupetu (svom ili tuđem, nije utvrđeno) pa nije ni imao prilike da uoči promene. Iako ne volim radikale, prosto je smešno gledati kako jedan senilni i izlapeli Dragan Todorović u TV duelima razbija i Jovanovića i Kandićku i Sonju Biserko, sve đuture. Jovanović je svojom samodovoljnošću i paternalističkim vladanjem u stranci lično devalvirao LDP i od nje napravio servis za pranje para i smišljanje lepih, a praznih političkih slogana.

Mladen Obradović

Mlađani lider otečestvenog pokreta „Obraz“, jedna od srpskih gay ikona po izboru „Kvirije“, elokventan, ambiciozan, pametan i lepe kose zalizane popovim rukama, ovaj naočiti mladić jedan je od onih u kojima srBski navijači, nacionalisti, patriJote i brojni drugi dušebrižnici zabrinuti nad sudbinom vaskolikog srpskog življa vide budućeg lidera i ozbiljnog političkog igrača na srpskoj sceni, što ne govori ništa o njemu, ali govori o paramecijumima koji o njemu tako misle. Najveća mora za njega bila bi kada bi mu muškarci na ulici slali poljupce, isto kao što ih je nekoć Barni Grinvej iz grupe Napalm Death slao homofobima u publici na svojim koncertima.

Prečasni otac Branislav Peranović

Posle rascepa Hrišćanstva na katoličko i pravoslavno, najveća inovacija u ovoj grani privrede je prelazak na potpuno nova sredstva rada. Kandila, krstovi, evharistije, svete vodice i Pahomije, kao alati za obavljanje verskih poslova, odlaze u istoriju, ustupajući mesto njenom visočanstvu-lopati. Prvo upoznavanje sa svom delotvornošću ovog alata javnost je imala u epizodi „Psihopata i lopata“, (u kojoj glavnu rolu igra otac Branislav Peranović) kada je pokazano na koji se tačno način iz narkomana i drogEraša lopatom isteruje nečastivi. Pokazalo se da su nova alatka i na njoj zasnovane metode rada toliko efikasne, da će uskoro početi serijska proizvodnja osveštanih lopata, kao i figurica, šolja, upaljača i ostalog merčandajza sa likom Branislava Peranovića. Takođe, softverska kompanija Rockstar Games najavila je da će u sledećem delu popularne igre GTA glavni lik biti pop sa lopatom, a prozvođači igrice Mortal Combat su u najnoviji nastavak već ubacili novi lik zasnovan na liku i delu oca Peranovića. Lik se u Mortal Combatu zove Father Brian, glavno oružje mu je, pogađate, lopata, a igrači će po prvi put moći da uživaju i u završnom potezu Sexality-ju, koji je već godinama urbana legenda među igračima, a koji podrazumeva seksualno zlostavljanje protivnika.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *