Maltretiranje vredno 25 miliona evra

Te 2012. godine Beograd i ljudi koji žive u njemu (ili su se iz bilo kojeg razloga tu zatekli) imali su prilike da za svega dva dana dožive teror kakav davno nije viđen na ulicama glavnog grada, ako izuzmemo Slobu.


Maltretirani psihički i fizički, najpre od strane bahatih kontrolora, koji su ih prvo poput ovaca upućenih na klanje jednog po jednog tovarili u autobuse a potom ih unutra podvrgavali drugoj turi maltretiranja pregledanjem karata (čemu onda ona prva kontrola?!), a zatim i psihički, plakatima sa porukama kakvih se ni Gebels ne bi postideo.

Dok su jedni (plakati) praktično pozivali na linč onih koji bi se samo drznuli i da pomisle da se prevezu bez karte, drugi su kroz krajnje čudnovato obrazloženje pretili ukidanjem linija. Drugim rečima, birajte gospodo stoko građani, da li ćete se voziti, pa makar i kao nepodobni upućeni u Aušvic, ili ćete tabanati pešice.

Agresivnost kojom se mere sprovode liči na sve osim na želju za poboljšanjem stanja u gradskom saobraćaju. Prizor kontrolora koji sa nogom na stepeniku autobusa izigravaju stražarske autoritete, kerbere zadužene za utovar stoke na način kako je to zamislio neko ko očigledno nikada nije kročio u vozilo gradskog prevoza, teško se može rečima opisati. To se mora videti.

Mora se videti kako izgleda kada nečija genijalna zamisao za samo jedan dan stvara kolaps u gradu kakav nije viđan ni tokom poseta najvećih svetskih zvaničnika. I mora se onda imati u vidu da to čini firma kojoj nikakav cilj nije uređenje stanja u gradskom saobraćaju već isključivo sopstveni profit. Jer, njima je potrebno da samo izdrže sa tiranisanjem građana četiri godine pa da posle sistem prepuste gradu za 5,6 miliona evra. Nije loše za firmu koja ima jednog zaposlenog i osnovana je kapitalom od 500 evra, zar ne?

Osim toga, tokom četiri godine, konzorcijum u čijem je rukama „BusPlus“ će dobijati 8,53 odsto novca od prodatih karata. Naplata karata trenutno iznosi oko 4,6 miliona evra (izvor: CINS) mesečno. Konzorcijum mesečno dobija oko 400.000 evra. 

Prostom računicom dolazimo do podatka da će njihova zarada za četiri godine iznositi oko 19,2 miliona evra.

Dodajte tome onih 5,6 miliona i biće vam jasno čemu ovakva nasilna i agresivna psiho-fizička tortura građana. Sumnjiva firma, koja je pod sumnjivim okolnostima pobedila na tenderu za uvođenje sistema, uteruje ne red u gradski prevoz, već pare u sopstvene džepove. Ovde su milioni u pitanju. Milioni koje ćemo opako da platimo svi mi, iz praznih novčanika.

Zato je mera „srednjih vrata“ test za sve građane. Prošla im je zabrana prodaje alkohola. Prošle su im zabrane na Adi. Ako im prođe i ovo, bolje je ne pomišljati šta je sledeće. Beograd polako postaje geto, a vrlo je moguće da je to već postao, samo još toga nismo svesni.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *