Zašto Željko Mitrović neće dobiti jahtu nazad

Ima neke ironije u činjenici da se afera „Željkova jahta“ (ili „Pinkom protiv zdravog razuma“, kako vam draže) rasplamsala baš nekako u vreme obeležavanja godišnjice akcije Oluja.


Tada su proterivani Srbi, sada bivaju proterivani Hrvati. Ne može se porediti prvo i drugo proterivanje, da se odmah razumemo, ali se svakako može primetiti da, kao što smo onda imali hrvatske turbo patriote za dom spremne, tako sada imamo turbo-jahta patriotu Željka Mitrovića. 

Drugim rečima, ista gamad, samo na malo drugačijem nivou. Mada nisam siguran da, kako je počeo, Željko neće uzeti na kraju u ruke neku bazuku i početi da ganja Hrvate po Srbiji.

Pitanje motiva i s jedne i druge strane nije upitno. I oni su, a i on, to radili i rade iz interesa i čiste koristi. Oni dobili državu i ustoličili sebe na presto (dakle, ne mislim na hrvatski narod u celini, već na one koji su bili na čelu cele priče), a Željko bi da vrati svoju jahticu, koju je, btw, izgubio isključivo zbog sopstvene gluposti i nepoznavanja zakonske regulative. Rasplakaćete se, znam. I ja ću.

No, Hrvati me ne zanimaju. Neka se sami suočavaju sa sopstvenom istorijom. Ovo je o Mitroviću.

Željko, znaš, većini nas se živo jebe za tvoju jahtu. Da se ja pitam, ne bih je ni prodavao na toj licitaciji, već bih je demonstrativno razlupao. Pred medijima. Da ceo Balkan vidi. Pink bi dobio besplatno pravo na direktan prenos.

Zašto? Pa zato što si namah postao patriota i rešio da medijski pratiš tretman srpskih turista u Hrvatskoj tek kad su te zavrnuli za tvoj slatki brodić.

Trebalo je da izgubiš svoju skupocenu bogatašku igračku da bi se u vestima našlo prostora za Kragujevčanina kojem su u Splitu polomili vilicu jer je Srbin?

Trebalo je da izgubiš svoju skupocenu bogatašku igračku da bi prestao da nas bombarduješ muzikom Tereze Kesovije i Olivera Dragojevića, koji su ne mali broj puta sa patološkom mržnjom pljuvali po Srbiji i Srbima?

Kasno si se setio. Možeš da pošalješ ne pet nego petsto advokata da ti vade jahtu iz Hrvatske i opet nećeš uspeti. Znaš li zašto? Zato što si glup. Zato što nisi skontao ni kako smeš da je vozikaš okolo, a da ne narušiš važeće pravne norme. Zato i treba da ti je oduzmu.

Možeš da izbaciš apsolutno sve što makar i asocira na Hrvatsku iz svog programa, ali ni to ti neće pomoći. Zato što se od govana ne pravi pita. Pink će ostati to što jeste. Medijsko ruglo Balkana.

Možeš još pet godina da pričaš kako su te trovali, ali je činjenica da na kraju javnosti nisi na uvid dostavio rezultate ispitivanja.

U stvari, kad malo bolje razmislim, bilo bi super da ti je vrate. A onda da se lepo spakuješ i da, zajedno sa Pinkom, svojim advokatima i Kursadžijama odeš u pizdu lepu materinu.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *